Dyslexie Tekst formaat AAA

Praktijkverhalen Ferm Werk

Ferm Werk zorgt er wekenlijks voor dat kandidaten bij werkgevers aan de slag gaan. Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld betaald of als werkervaringsplek. Hieronder een overzicht van aantal recente verhalen.

Social Return on Investment biedt kansen

Linda is gestart bij bouwonderneming Roelofs op locatie Nieuwerbrug. “Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken”, lacht Linda voor de grap. Linda is bij Roelofs als ’keetdame’ aan de slag gegaan. Dit betekent niet alleen dat ze voor de koffie, een schone ruimte en gezelligheid zorgt maar ook diverse administratieve werkzaamheden verricht. Als een van de weinige vrouwen op de bouwplaats weet Linda inmiddels goed haar mannetje te staan.

Succesvol project Bodegraven- Reeuwijk krijgt vervolg!
Werkzoekenden krijgen de mogelijkheid om naar vermogen mee te werken binnen het project "Schoontaken". De pilot, gestart in april 2017, krijgt een vervolg na gebleken succes. Diverse medewerkers zijn doorgestroomd naar een betaalde baan.  

“Als ze allemaal zo zijn als Fadi”
Een succesvolle plaatsing van een "statushouder" bij Brandenburg Culinair in Oudewater.

"Een contract zit er zéker in als meneer zo doorgaat"
In de gehele technische branche staat men te springen om personeel. Het schaap met de 5 poten is moeilijk te vinden. De match tussen Nazeeh en Installatie Techniek Louwer: een mooi voorbeeld van “omdenken”.

“Lokale werkgevers bieden statushouders kansen en nieuw perspectief”
Ferm Werk heeft na intensieve gesprekken met gemeenten, het maatschappelijke middenveld en lokale ondernemers een methode ontwikkeld waarbij de statushouder vanaf het eerste moment van huisvesting actief deel neemt aan de geboden activiteiten in de vorm van een weekprogramma.

Rondje Ferm Werk: een goede gelegenheid om van gedachten te wisselen
Tijdens Rondje Ferm Werk gaat Bernhard Drost (algemeen directeur Ferm Werk) samen met ondernemers uit de regio in gesprek over de uitdagingen die we zien op de arbeidsmarkt.

Samenwerking met Ondernemersacademie Het Groene Hart
Eén van de initiatieven waar Ferm Werk gebruik van maakt om mensen weer perspectief te bieden is de training van de Ondernemersacademie Het Groene Hart.

The Admin People denkt niet alleen mee maar biedt ook perspectief!
The Admin People is in 2003 gestart als administratiekantoor. Naast het verzorgen van de (financiële) administratie voor hun klanten, zetten zij hun medewerkers ook in voor tijdelijke opdrachten bij deze klanten in huis.

Buddyproject laat wederom zijn kracht zien
Op 7 februari 2017 is het 5e Buddyproject van start gegaan. Op dit moment zijn al tien van de vijftien werkzoekenden aan het werk! Dit is een waanzinnig goed resultaat.

Trotste samenwerking met Mister Fezz BV
Ferm Werk is er in geslaagd meerdere mensen te vinden die dit werk kunnen uitvoeren en na een succesvolle speedmeet zijn er vier mensen gestart op een werkervaringsplaats.

“De sleutel tot succes”
Op 20 februari 2017 ontvingen negen mensen hun certificaat voor assemblagemonteur.

Drukbezochte open dag “Kom binnen bij bedrijven”
In Woerden deden 83 bedrijven mee die samen 357 aanmeldingen voor bezoeken hadden.

Grote opkomst bij Pak Je Kansen!-dag
Ruim 130 deelnemers meldden zich dinsdagmiddag 14 maart 2017 bij Ferm Werk voor de Pak Je Kansen!-dag.

Aan het werk met een beetje extra hulp!
Dankzij Social Return On Investment (SROI) komen steeds meer langdurig werkeloze mensen aan het werk.

Project schoontaken Bodegraven- Reeuwijk
De nauwe samenwerking met de gemeente Bodegraven- Reeuwijk heeft onlangs geleid tot nieuwe inzichten: waarom zou de gemeente bepaalde diensten extern aanbesteden, wanneer de gemeente Bodegraven- Reeuwijk ook werk in eigen beheer kan uitvoeren ondersteund door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt?
 

Nog meer succesverhalen lezen, kijk in het nieuwsarchief.