Dyslexie Tekst formaat AAA

Tijdelijke overbruggingsmaatregel zelfstandig ondernemers (Tozo)

Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 was de Tijdelijke overbruggingsmaatregel zelfstandig ondernemers (Tozo) onderdeel van het Steun- en Herstelpakket voor zelfstandigen in verband met de coronacrisis. Vanaf 1 oktober 2021 is de regeling vervallen.

De Tozo-regeling bestond uit twee onderdelen: aanvullende inkomensondersteuning voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal bij acute liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis.

Terugbetaling bedrijfskapitaal
De lening voor bedrijfskapitaal bedraagt in totaal (Tozo 1, 2, 3, 4 en 5) maximaal € 10.157 tegen een rente van 2%.  Hieronder leest u de regels m.b.t. rente-opbouw en terugbetalingsverplichting:

    • De terugbetalingsverplichting start voor alle leningen op 1 juli 2022.

    • De looptijd van Tozo-leningen wordt verlengd van 5 naar 6 jaar. Dit betekent dat het
      bedrijfskapitaal vanaf het moment van uitbetaling binnen 6 jaar moet worden terugbetaald.

    • Gedurende de maanden januari tot en met juni 2022 wordt tijdelijk geen rente berekend.

Als u eerder wilt beginnen met aflossen van de lening is dat natuurlijk mogelijk. Neemt u in dat geval contact op.

Vragen?
Mail uw vraag naar zelfstandigen@fermwerk.nl of bel naar 0348- 497000. Door bovenstaande maatregelen kan het zijn dat de wachttijden aan de telefoon langer zijn dan gebruikelijk.
Graag vragen wij u ook om niet te bellen wanneer u al een terugbelnotitie heeft laten maken of wanneer u een e-mail heeft gestuurd. Vanwege de grote hoeveelheid aanvragen kan het wat langer duren voordat u reactie van ons ontvangt. We vragen hiervoor uw begrip.